Bio

Over Bianca Dekker

“De littekens zullen blijven, maar ik weet nu dat het mijn leven niet hoeft te beheersen, dat ik méér ben dan alleen mijn PTSS.”

“MEER KENNIS & INZICHT LEIDT TOT BETERE KEUZES EN MEER GRIP OP PTSS”

Meer over Bianca Dekker…

In deze persoonlijke video vertelt Bianca Dekker over het onstaan en achtergrond van haar PTSS.

“Het voelde alsof ik continu een elastiek aan mijn rug had die mij telkens weer keihard naar achteren trok.”

Na 21 jaar hulp zoeken was ik echt op. Zowel lichamelijk als geestelijk. Mijn leven werd steeds beperkter en uiteindelijke voelde ik me echt onzichtbaar gehandicapt. Aan de buitenkant was er niets te zien, maar werken lukte niet. Vanaf 1996 was ik al afgekeurd maar ik weigerde hier aan toe te geven. Enthousiast en gedreven als ik was, probeerde ik het steeds opnieuw om na korte tijd keihard tegen een muur op te lopen en weer een illusie armer te zijn.

“Uiteindelijk werd het zo erg dat ik, tot op de dag van vandaag, aanvallen krijg waarbij ik halfzijdig verlamd raak en niet meer kan praten.”

Na zo’n aanval heb ik dagen nodig om te herstellen. Dubbelzien doe ik continu sinds mijn eerste aanval in augustus 2012. Mijn zelfvertrouwen raakte de bodem en mijn leven speelde zich hoofdzakelijk tussen de vier muren van mijn appartement af. Enorm gefrustreerd was ik wel. Want ik heb genoeg enthousiasme en spirit om te delen. Maar ja, wat kon ik nog wel? Trauma hulp werd mij telkens afgewezen; mijn trauma was te complex, was vanaf te jongs af aan begonnen en had te lang geduurd.

“Het enige wat ik als advies meekreeg was: stabiliseren!”

Ik was ondertussen het praten over wat ik had meegemaakt meer dan beu, en ik stopte dan ook met alle behandelingen. Ja medicijnen, die werden mij vanaf dag 1 aangeboden, maar die heb ik altijd hardnekkig geweigerd. Iets in mij zei me dat ik dan nog verder van huis was. In al die jaren heb ik echt vele duizenden euro’s uitgegeven aan trainingen en cursussen om mezelf te leren begrjipen. Ik heb hier echt enorm veel aan gehad. De NLP gaf mij tools om sneller uit een crisis te komen en door Systemisch Werk kreeg ik meer inzicht in het geheel. Het boedhisme gaf mij meer innerlijke rust. Maar echt grip krijgen op mezelf of mijn vinger achter het geheel krijgen, dat lukte niet. Ik had het eigenlijk allemaal opgegeven tot dat ik in 2016 op het pad kwam van een behandelcentrum die het wél met mij aandurfde.

“Ik kan je zeggen: het was een hel!”

Er kwam een enorm verdriet in mij naar boven na de eerste behandeling: “Al die jaren, al dat lijden. Ik heb me zelfs laten opereren om maar niet aan mijn trauma herinnert te hoeven worden! En dat had dus eigenlijk niet gehoeven.” Ik nam mezelf die dag heilig voor om hier iets aan te doen. Om mezelf in te gaan zetten om meer informatie, kennis en inzichten te delen zodat mensen met PTSS hun weg beter en makkelijker kunnen vinden en zodoende niet meer zo lang en onnodig hoeven te lijden zoals ik dat heb gedaan. Deze website heb ik opgezet met geld van de schadevergoeding die ik heb ontvangen.
Mijn wens voor éénieder is dat ze samen met mij hun PTSS de Baas worden! Dit is mijn missie en dit is mijn doel. Ik ga ervoor! Doe je met mij mee?

Gratis e-boek: "PTSS, Hoe zit dat nou...?"

 

Het is overzichtelijk, praktisch en makkelijk te lezen.

Ook zeer geschikt om met je omgeving te delen, wel zo makkelijk,

want hóe leg je uit wat je precies mankeert?