De verborgen waarheid (over PTSS) (boekreview)

Uitzending naar voormalig Joegoslavië

Hieronder de video over het boekreview. Tekst gaat verder onder de video.

Dat veteranen een kans lopen om een PTSS op te lopen, dat is tegenwoordig bekend. Maar hoé gaat dat dan in zijn werk? Hoe ziet zo’n uitzending eruit? En hoe merk je dan dat je een Post Traumatische Stress Stoornis hebt opgelopen?

Uitzending voormalig Joegoslavië

Raoul Janssen werd in 1991 uitgezonden naar voormalig Joegoslavië. Na zijn terugkomst merkt hij eigenlijk al snel dat het niet goed met hem gaat. Toch duurt het 15 jaar voor het zó slecht met hem gaat dat hij niet anders meer kan dan hulp zoeken en de diagnose PTSS bij hem wordt vast gesteld.

In het boek “De verborgen waarheid (over PTSS) neemt hij je mee naar zijn uitzending. Wat hij destijds meemaakte, maar ook hoe de behandeling verliep.

Meer inzicht & begrip

Als buitenstaander vind ik dit bijzonder om te lezen.  Het geeft me meer inzicht in hoe een uitzending in zijn werk gaat en waar een militair zoal tegenaan kan lopen. Maar ook vind ik het interessant omdat Raoul beschrijft hoe zijn behandelsessies verlopen. In die zin krijg je ook een beeld bij de therapiesessies.

Bijzonder vond ik ook de brief van zijn vrouw over het leven met iemand met een partner met PTSS. Raoul hoopt met zijn boek meer begrip te creëren voor andere collega’s met PTSS.

Bianca Dekker

Bianca Dekker

Bianca Dekker is de oprichter van PTSS de Baas en de opleidingen-site PTSS Academy. Zij is ervaringsdeskundige en bekend auteur van veel aan trauma gerelateerde artikelen.

Andere artikelen

2 reacties

    1. Hallo Fred, heb boek omschrijft geen hele nare dingen of beelden. De schrijver beschrijft meer de situaties en zijn gevoel daarin. Daarnaast hoe dit behandelt wordt tijdens de EMDR. Volgende maand volgt het boek “operatie geslaagd” en we gaan ook naar de voorstelling. Libanon, dat is erg lang geleden. Voel je vrij om je ervaringen naar ons te mailen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Lezingen

Recente Berichten

Volg ons op Facebook

Ik heb een vraag

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan PTSS de Baas