Lezing

Lezing en presentatie over PTSS

Aangepaste lezingen en presentaties voor verschillende doelgroepen ;

Dynamisch, interactief en vanuit de praktijk verteld.

“BETERE INFORMATIE LEIDT TOT MEER KENNIS EN INZICHT; DE BASIS VOOR VERANDERING!”

Ik verzorg diverse lezingen!
enkele voorbeelden…

“PTSS de BAAS”
voor lotgenoten en naasten

Hoe kan ik mijn PTSS in iets positiefs omzetten en mijn leven weer in eigen handen nemen!

“ROTTE APPEL”
voor leerkrachten

Hoe signaleer je als leerkracht het trauma onder het “probleem” gedrag!

“VERSTERKENDE ZORG”
voor zorgverleners

Hoe zet ik mijn client meer in zijn eigen kracht en haal ik meer resultaat uit een behandeling!

Uit het leven gegrepen…

Als ervaringsdeskundige heb ik PTSS de Baas opgericht. Er is nog veel onduidelijkheid over Post Traumatische Stress Stoornis. Ik ben van mening dat verandering start bij inzicht en bewustwording. Om die reden verzorg ik diverse lezingen voor zowel lotgenoten (en naasten), leerkrachten en zorgverleners.
Het is mijn missie om de kijk op PTSS van binnenuit te veranderen, hier pleit ik dan ook voor!

Lezing: PTSS de BAAS – voor lotgenoten en naasten

“Hoe kan ik mijn PTSS in iets positiefs omzetten en mijn leven weer in eigen handen nemen?” Dat is een vraag waar de meeste mensen met PTSS mee worstelen. In deze lezing neem ik je mee in mijn verhaal hoe ik als klein meisje opgroeide in een zeer onveilig gezin. Ik laat je zien hoe ik hiermee heb geworsteld, als kind, als puber, als jong volwassen vrouw tot en met nu. Ik vertel je hoe ik dit heb overwonnen en hoe ik nu in het leven sta. De inzichten die ik heb verzameld in de loop van mijn leven die mijn brachten tot dit punt. Hoe ik van mijn modder een prachtige lotus hebben kunnen ontwikkelen en hoe jij dit ook kunt.
Een lezing vol inspiratie, positiviteit, humor en hoop.

Lezing: ROTTE APPEL – voor leerkrachten

“Hoe signaleer je als leerkracht het trauma onder het “probleem” gedrag?” ‘Rotte appel’, zo werd ik letterlijk genoemd door een conrector die mij eigenlijk liever niet wilde aannemen op zijn school. “Als er één rotte appel in de mand is, dan rotten er meer.” Daar stond ik dan, met een houding van: niks raakt mij. Die opmerking ging door merg en been; ik ben hem nooit vergeten. Dikwijls heb je als leerkracht te maken met probleemkinderen. Een groot deel van hen gaat gebukt onder een moeilijke thuis situatie en/of trauma. Hoe kan je dit als leerkracht nou herkennen? Hoe kan je dit ombuigen zonder hun gedrag “goed” te keuren? Met deze lezing wil ik leerkrachten meer bewust te maken van de kracht van taal en het effect wat het kan hebben op het zelfbeeld en gedrag van een getraumatiseerd kind. Een kijkje achter het negatieve gedrag wat eigenlijk een schreeuw om hulp is. Hoe je dit als leerkracht kunt herkennen en met simpele tools dit om kunt buigen, zodat een kind niet nog meer verzuipt in eenzaamheid. Ik ben van mening dat vroege signalering een hoop ellende kan voorkomen.
Een lezing vol taal, tools en voorbeelden uit de praktijk.

Lezing: VERSTERKENDE ZORG – voor zorgverleners

“Hoe zet ik mijn client meer in zijn eigen kracht en haal ik meer resultaat uit een behandeling?” Therapie is doorgaans gericht op het “probleem”. Door hier meer aandacht aan te geven wordt dit vergroot waardoor er steeds minder ruimte komt voor de eigen kracht die elk mens van nature bezit. Ik vertel over mijn ervaring, hoe therapie mijn problemen nog meer vergrootte en er steeds meer problemen bij kwamen, hoe verlammend dit werkte en hoezeer dit mijn leven en eigen kracht heeft verzwakt. Door zelf allerlei cursussen en trainingen te volgen en daarin een eigen methode te ontwikkelen, heb ik mezelf op de been kunnen houden .

Met deze lezing wil ik zorgverleners bewuster maken van het negatieve effect van bestaande behandelingen en hoe ze dit kunnen veranderen met betere behandel resultaten tot gevolg.

Een confronterende lezing met een andere kijk op zorg en therapie.

Tot slot

De lezingen zijn dynamisch, interactief, vanuit de praktijk verteld, serieus maar ook weer luchtig.

Met als doel: samen richting de oplossing!