Verlamd van angst: een instinctieve reactie. (boekreview)

Een boek over hoe je kan herstellen en loslaten.

Waarom heb ik niet geschreeuwd? Waarom heb ik me niet verzet? Waarom heb ik niemand iets verteld? Waarom deed ik wat de dader vroeg?

Dit zijn vragen die je jezelf als slachtoffer dikwijls stelt. Het veroorzaakt schaamte en een groot schuldgevoel. Hiermee blijf je in de greep van je trauma.

bekijk in onderstaand filmpje het boekreview.

Beter inzicht is de eerste stap naar heling

De eerste stap naar heling is om te begrijpen WAAROM je deed wat je deed. Met dit inzicht kan je gaan inzien dat dit geen bewuste keuze was, maar dat het iets is wat je brein automatisch en instinctief doet.

Dat is belangrijk, want hierdoor ga je jezelf beter begrijpen waardoor je de kans op herhaling kunt voorkomen en je schuldgevoel ook afneemt.

Een boek voor iedereen

Het boek heeft een zeer goede onderbouwing, ontkracht mythes en benoemd feiten. Door de vele voorbeelden die in het boek genoemd worden, kan je jezelf er heel goed in herkennen.

Het boek is niet alleen voor mensen die seksueel zijn misbruikt. Alle mensen die slachtoffer zijn geworden van een misdrijf kunnen zich herkennen in omschreven situaties en reacties.

Persoonlijk vind ik het een aanrader voor iedereen, persoonlijk en professioneel. Want het geeft je meer inzicht in hoe een slachtoffer zich voelt en stelt je daardoor beter in staat om op een juiste en positieve manier hierop te reageren.

Het is geschreven door Agnes van Minnen, klinisch psycholoog en hoogleraar bij het Radboud Universiteit.

Wij hebben een interview gehad met Agnes over haar boek, trauma behandeling en dissociatie.

Zie de video hieronder voor de trailer van het boek.
Voor het gehele interview klik hier.

Bianca Dekker

Bianca Dekker

Bianca Dekker is de oprichter van PTSS de Baas en de opleidingen-site PTSS Academy. Zij is ervaringsdeskundige en bekend auteur van veel aan trauma gerelateerde artikelen.

Andere artikelen

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Lezingen

Recente Berichten

Volg ons op Facebook

Ik heb een vraag

Via dit formulier kunt u een vraag stellen aan PTSS de Baas